Sposób przygotowania

śmietanę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym,w między czasie ubijamy żółtka - delikatnie, właściwie wystarczy je dobrze rozbełtać.
Gdy śmietana zacznie man się gotować odstawiam do przestygnięcia.
Dolewamy po łyżce j śmietanę do żółtek i mieszamy. Przelewamy do miseczek. U mnie wyszły 3 szklanki do połowy wypełnione.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 110*C i pieczemy bez termoobiegu 50 minut
Odstawiamy, wystudzone wkładamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Po tym czasie wierzch kremu posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem. Jeśli takowego nie posiadacie nastawiacie na piekarniku grill wkładacie miski i z otwartym piekarnikiem przypiekacie - tak ja zrobiłam.


Czas przygotowania - 5 minut, czas gotowania 100minut( gotowanie śmietany plus pieczenie, czas oczekiwania 120 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !