Sposób przygotowania

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie
Ugotowane ziemniaki tłuczemy dodajemy do nich śmietanę, dalej tłuczemy do uzyskania jednolitej konsystencji.Por blanszujemy kroimy w plasterki dodajemy do utłuczonych ziemniaków i mieszamy.
Łyżka formujemy owalne kule i na wierzchu robimy rowki podpiekamy w nagrzanym do 200* (tryb grill) około 10 minut
Kroimy rzodkiew w plastry i wkładamy w rowki które wcześniej zrobiliśmy.
* Puree możemy potraktować jako samodzielne danie, ale również będzie doskonałym dodatkiem do smażonych mięs. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    fajne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !