Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1,5 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Do miski wlać mleko, dodać, mąkę, cukier, sól i jajka. Wymieszać dokładnie. Gdy uzyskamy leistą konsystencję ciasta odkładamy na chwilę. Jabłka obieramy ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wsypujemy to do ciasta i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wylewamy trochę ciasta z jabłkami. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 12.08.2012 13:12
Dla mnie logiczne jest że najpierw obrać ze skórki a potem się trze na tarce.
Anna138 19.01.2012 19:54
dobre
pioge7 26.11.2011 08:18
pycha
owocówka 21.11.2011 07:39
pyszne
malaczarna23 15.11.2011 12:18
no i ja też bo Heńka każdego krytykuje
aacaac 09.11.2011 07:50
ciekawe
wolochski 30.10.2011 23:59
popieram Gosie ;)
Henryka2 09.10.2011 22:32
hi hi hi
gosia47-47 06.10.2011 09:23
@monika SnK: jej o chyba 90 procent użytkowników na tym portalu podpadło, czepia się wszystkiego a sama lepsza nie jest, gdyby była moderatorką to by pousuwała tyle przepisów że zostawiła by tylko swoje i kilku swoich koleżanek, i zostało by na stronie koło 2000 przepisów, sama święta nie jest a czepia się ludzi jak rzep wiadomo czego, (i dzisiaj wieczorem albo jutro dostanę za to krytykę pod tym przepisem od niej, ale ja to leję) :D
gosia47-47 06.10.2011 09:14
a ty przestań komentować w tak negatywny i arogancki sposób wszystkie przepisy innych, czepiasz się wszystkiego, że jeden ptyś, że nie mam ziół, że za mało piekę, robię zdjęcia ile chcę, doprawiam jak chcę i piekę jak chcę, a ty się nie musisz tego czepiać, i odczep sie kobieto ode mnie!
Henryka2 05.10.2011 22:31
gosia47-47 pisać co i jak Ci się podoba to możesz na swoim blogu, nie na publicznej stronie.Tu masz obowiązek dostosować się do krytriów właścicieli i ogółu.Więc przestań tupać nóżką na każdą krytykę,a popraw błędy i wtedy i Ty będziesz miała spokój i z Tobą będzie spokój.
Henryka2 05.10.2011 22:27
Moniko, gosia47-47 tak właśnie reaguje na komentarze krytyczne.Są tacy luszie, niestety, jedyna reakcja to agresja.
monika156 05.10.2011 09:44
chyba podpadłaś Henryce Gosiu:)
Kate131 05.10.2011 09:23
bardzo dobre
gosia47-47 04.10.2011 08:26
i jeszcze do formy się czepiasz, piszę jak mi się podoba! a nie taka forma to chyba tobie przeszkadza tylko!
gosia47-47 04.10.2011 08:12
co ci się dzieje? No pisze wyraźni, obrać ze skórki a potem zetrzeć, chyba że ty trzesz jabłka ze skórką no to gratuluję jeśli tak, jak nie masz się czego czepiać to już czepiasz się wszystkiego, żal mi się już ciebie robi
Henryka2 03.10.2011 23:36
To obieramy czy zetrzeć? Używaj jednej formy, bo trudno się rozeznać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak