Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
kakao 2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Do rondelka wsypać cukier,dodać 3 łyżki mleka i gotować na małym ogniu na gęsty syrop,kakao 2 łyżeczki rozrobić na gładko z mlekiem i połączyć z syropem i zagotować,ciągle mieszając,następnie zdjąć z ognia dodać masło i ostudzić.Polewę można wykorzystać do smarowania ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 17.11.2011 21:20
super, taka domowa najlepsza :)
mic 14.11.2011 18:00
musze przyznać ,że ja cześciej kupuję gotową
Emiliozo 22.10.2011 09:27
lubię takie słodkości
Magdalena1110 08.10.2011 00:27
lubię
MAR3STA 04.10.2011 19:16
fajna polewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak