Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ogórkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 4
cebule dymki 2
kolendra 1 pęczek
pomidory 2
sok z cytryny 1
sól
pieprz
gotowane krewetki 8
świeża mięta 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ogórkowy

Ogórki obieramy, usuwamy nasiona, a jeden z nich kroimy w drobną kostkę i odkładamy. Cebulę tniemy na duże kawałki i miksujemy razem z ogórkami. Jednolitą masę przelewamy do misy. Kolendrę płuczemy. Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy nasiona i kroimy na kostkę. Do masy ogórkowej dodajemy kolendrę, pomidory, sok z cytryny i wodę mineralną. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na ponad 120 minut. Do każdej porcji dodajemy po 2 krewetki, kilka kostek ogórka i gałązkę mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.10.2011 20:22
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak