Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinki w syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
wanilia 1 laska
cukier 1 szklanka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinki w syropie

Brzoskwinie dokładnie myjemy. Kroimy na połówki i wyciagamy pestki. Moje są małe, mam je z własnego drzewa, więc ładnie mieszczą mi się do słoików. Im mniejsza tym ładniej wyglądają, duże brzoskwinie mozemy pokroić na ćwiartki. Wodę z cukrem gotujemy w garnku. Gdy powstanie nam syrop dodajemy do nich połówki brzoskwi i laskę wanilii, gotujemy ok 15 minut. Następnie przelewamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.01.2012 12:51
Uwielbiam takie brzoskwinie.
Magdalena67 03.10.2011 17:58
Ładnie wyglądają
stokrotka 03.10.2011 16:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak