Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 3
marchew 3
seler naciowy 1 łodyga
rzepa 1
cebule 2
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 gałązki
cukinia 1 mała
oliwa 2 łyżki
woda 1 litr
sól
Liście mięty 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżka
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion warzywny

Warzywa obieramy i kroimy. W rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej przygotowane warzywa. Dodajemy zimną wodę, lekko solimy. Przykrywamy przykrywką i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 1 godz. Przelewamy przez sitko do innego garnka. Posypujemy liśćmi mięty, kolendrą i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 04.02.2012 18:00
ooooooooooooooooooo
Motorek 18.11.2011 09:38
fajny
Margo1 03.10.2011 20:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak