Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan na sposób włoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
pomidory 3
kapary 3 łyżki
pieprz
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan na sposób włoski

Bakłażan po pokrojeniu na grube plastry smarujemy z obu stron oliwą i smażymy na patelni ok. 5 minut, aż dwie strony się zrumienią. Pomidory kroimy w drobną kostkę, a filety anchois tniemy na małe kawałki. Mieszamy pomidory z anchois i kaparami. Doprawiamy pieprzem. Na duży talerz wykładamy plastry bakłażana. Na każdym z nich umieszczamy przygotowaną wcześniej mieszankę z pomidorów, anchois i kaparów. Podajemy natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.10.2011 20:23
przepis fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak