Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z ogórkiem i sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron chiński cienki 100 gram
ogórek gruntowy 10 małych
ser z zieloną pleśnią 100 gram
śmietana 12% 100 ml
sól
pieprz
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z ogórkiem i sosem serowym

Makaron chiński zalewamy wrzątkiem, solimy. Po 5 minutach przelewamy zimną wodą, odcedzamy, siekamy na małe kawałki. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w półtalarki, dodajemy do makaronu. Ser łamiemy na małe kawałki, ucieramy ze śmietaną, dodajemy ocet, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy makaron z ogórkiem, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.01.2012 14:23
Nie jadłam.
Poison1988 04.10.2011 19:20
Z makaronem chińskim dopiero ostatnio zaczęłam eksperymentować a już mogę go wszędzie dodać ;) Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak