Sposób przygotowania

Kapustę pekińską wypłukać, osuszyć, poszatkować, lekko posolić i odstawić na 10-15 minut. Rzodkiew umyć, (ja obieram ze skórki), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i mocno wygnieść ręką, odlać sok. Marchew i jabłko także zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić jabłko sokiem z cytryny. Oliwę wymieszać z wodą, pieprzem cytrynowym, cukrem i solą. Kapustę pekińską odcisnąć, dodać rzodkiew , marchew i jabłko. Polać sosem, wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie przepadam za rzodkwią...
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie i zdrowo
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Lubię rzodkiew, szczególnie z jabłkiem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wlasnie, rzodkiew bez jablka? Nie wyobrazam sobie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    do wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !