Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białą rzodkwią.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskiej średniej wielkości 1/2 szt
duża marchew 1 duża szt
sok z 1/3 cytryny do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/3 płaskiej łyżeczki
sól do smaku
cukru 1/3 łyzeczki
oliwy z oliwek 3 łyżki
wody (zimnej, przegotowanej 2 łyżki
biała rzodkiew 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białą rzodkwią.

Kapustę pekińską wypłukać, osuszyć, poszatkować, lekko posolić i odstawić na 10-15 minut. Rzodkiew umyć, (ja obieram ze skórki), zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić i mocno wygnieść ręką, odlać sok. Marchew i jabłko także zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić jabłko sokiem z cytryny. Oliwę wymieszać z wodą, pieprzem cytrynowym, cukrem i solą. Kapustę pekińską odcisnąć, dodać rzodkiew , marchew i jabłko. Polać sosem, wymieszać i schłodzić w lodówce przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.03.2011 08:55
do wyprobowania
Sarenka 05.12.2010 19:21
Wlasnie, rzodkiew bez jablka? Nie wyobrazam sobie!
Henryka2 03.12.2010 20:42
Lubię rzodkiew, szczególnie z jabłkiem.
Dorota71 21.09.2010 09:18
smacznie i zdrowo
Przemek4 04.09.2010 22:59
mniam
SmacznaPyza 08.07.2010 08:35
nie przepadam za rzodkwią...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak