Sposób przygotowania

Golonki naciąć z jednej strony dokładnie doprawić przyprawą Kucharek, tak aby przyprawa weszła również w nacięcia zrobione nożem.
Następnie obsmażyć na oleju z każdej strony, najlepiej w głębokim naczyniu.
Podlać golonkę wrzącą wodą i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu obracając golonkę. Pamiętać należy także o uzupełnianiu wody w garnku.
Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Seler i natkę drobno pokroić.
Kiedy golonka jest już prawie miękka wrzucić starte warzywa, wlać szklankę piwa i dusić, taka długo aż warzywa i piwo utworzą sos.
Od czasu do czasu mieszajmy aby warzywa się nie przypaliły.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie bardzo
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubie bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ekstra danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Dobrze przyrządzona jest smaczna...
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zjadłbym porcję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !