Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak faszerowany mięsem mielonym, pieczarkami i wątróbką indyczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 sztuka
mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
pieczarki 100 g
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
miód 2 łyżki
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
indyk 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak faszerowany mięsem mielonym, pieczarkami i wątróbką indyczą

Z kurczaka wyciąć kostki, oprócz skrzydełek i pałek. Natrzeć solą i pieprzem i czosnkiem. Farsz: mięso, pokrojone wątróbki, usmażoną cebulę i pieczarki doprawić, dodać jajko, wymieszać , dodać czosnek, nafaszerować kurczaka. Otwory zaszyć, ułożyć na blasze, podlać szklanką wody i odrobiną oleju, piec 1,5 godziny w 200 stopniach. Ja upiekłam z marchewką. 10 min przed końcem pieczenia posmarować sosem z papryki, oleju i miodu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 10.10.2011 08:09
był to pyszny niedzielny obiad;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak