Sposób przygotowania

Mięso pokroić na drobne kawałki i udusić razem z cebulką. Do tego wyciskamy około 7-8 ząbków czosnku doprawiamy majerankiem i kminkiem do smaku. Do całości dodajemy dwa przeciery pomidorowe i oprószamy lekko mąką i dusimy przez około 10 minut. Następnie zalewamy wywarem z 4 kostek rosołowych i chwile gotujemy. W międzyczasie gotujemy drobno pokrojone w kostkę ziemniaki odcedzamy i łączymy z resztą. Do całości dolewamy odrobinę wody i doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię takie zupy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    lubię!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    przypominają mi się wakacje na Węgrzech

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !