Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PO GRECKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kostka rybna 5 szt
marchew 3 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO GRECKU

Ryby posypujemy przyprawą. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
Ryby obtaczamy w jajku i tartej bułce, obsmażamy. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby. Przykrywamy pozostałą częścią.
Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 01.04.2012 13:04
uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak