Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINTAJ W WINIW PO CHORWACKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1/2 kg
mąka 5 dkg
masło 10 dkg
oliwa 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 l
tymianek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MINTAJ W WINIW PO CHORWACKU

1. Mintaja sprawić, osuszyć , posolić, oprószyć mąką. Zrumienić z obu stron na gorącym maśle na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia skropionego oliwą.
2. Podlać białym winem, dodać gałązki tymianku i włożyć do piekarnika. Piec 15-20min w temp. 180 stopni, podlewając rybę powstającym sosem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 27.06.2012 14:24
super
MagdaXXX 14.04.2012 16:11
musi być pyszne
agata1722
agata1722 11.04.2012 22:18
ambitnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak