Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FORSZMAK POSTNY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kostka masła 1/2 szt
cebule 2 szt
jajko 5 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
śmietana kwaśna 3-4 łyżki
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: FORSZMAK POSTNY

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po wystudzeniu bardzo drobno kroimy. Kroimy również drobno wymoczone śledzie. Ziemniaki podsmażamy na maśle. Przekładamy je do miski, dodajemy śledzie, pokrojoną cebulę, gałkę muszkatołową, śmietanę i jajka. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, wyrównujemy wierzch i posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 30 min. Podajemy z gorącym masłem stopionym z łyżką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.11.2012 15:34
Podoba mi się ten przepis.
kanu83 12.10.2011 15:45
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak