Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po wystudzeniu bardzo drobno kroimy. Kroimy również drobno wymoczone śledzie. Ziemniaki podsmażamy na maśle. Przekładamy je do miski, dodajemy śledzie, pokrojoną cebulę, gałkę muszkatołową, śmietanę i jajka. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, wyrównujemy wierzch i posypujemy bułką tartą. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 30 min. Podajemy z gorącym masłem stopionym z łyżką śmietany.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !