Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
curry do smaku
olej do smażenia
cytrynka do smaku
cukier do samku
śledzie 1lub więcej (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z czosnkiem

Czosnek drobniutko siekamy. Mieszamy go z pieprzem, z niewielką ilością cukru oraz z majerankiem i curry. Na małym ogniu podgrzewamy olej, wsypujemy do niego mieszankę czosnku z przyprawami i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Po wystudzeniu zalewamy wymoczone (bez marynowania) śledzie. Odstawiamy na 24 godziny dodajemy udekorowane plasterki cytryny. Proporcje oleju i pozostałych składników zależą od ilości śledzi. Z przypraw powinien dominować czosnek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak