Sposób przygotowania

Przygotować spód: herbatniki pokruszyć i wymieszać z cukrem oraz kakao. Dodać roztrzepane białko oraz masło, dokładnie połączyć, mieszając, a następnie ugnieść na dnie tortownicy i wstawić do lodówki. Przygotować masę: żółtka utrzeć z serem, cukrem, śmietaną oraz sokiem z cytryny. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy i wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, przełożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową włożyć do przygotowanej tortownicy i wyrównać powierzchnię. Piec około 1 godz. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !