Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane płatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
sól
pieprz
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane płatki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w płatki. Gotujemy na półmiękko w osolonej wodzie z łyżką bazyli.
Krok 1 - Ziemniaczane płatki foto
2
Przelewamy je na sitko aby nie co osączyły się z wody.
Krok 2 - Ziemniaczane płatki foto
3
Przekładamy na rozgrzane masło.
Krok 3 - Ziemniaczane płatki foto
4
Posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Podsmażamy z każdej strony.
Krok 4 - Ziemniaczane płatki foto
5
Podajemy z sałatką i mięsem.
Krok 5 - Ziemniaczane płatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2013 10:58
Tylko tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak