Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 500 g
ryż 300 g
seler 1/2
marchew 3 szt
cebula 3 szt
smalec 1 kostka
kminek
wywar mięsny
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ryżowa

Cebulę obrać, posiekać po czym zeszklić na rozgrzanym smalcu, wówczas dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem i pozostawić na ogniu do miękkości.
W między czasie na rozgrzanym oleju obsmażyć ryż i doprawić go solą oraz papryką w proszku.
Obrany seler i marchew ugotować na półmiekko, pokroić i dodać do ryżu razem z grzybami.
Całość wymieszać i zalać wywarem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika pod przykryciem i dusić ok. 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 04.08.2012 20:33
świetny przepis
Robert10 27.03.2012 22:47
znakomita
Łukasz15 10.01.2012 09:52
pyszna
Wafelek2601 05.11.2011 08:43
smaczna
Monika193
Monika193 27.10.2011 18:33
pyszna
Seba 15.10.2011 09:19
fajna taka zapiekanka
Iwona51
Iwona51 14.10.2011 10:08
super
Motorek 12.10.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak