Sposób przygotowania

Pierś z kaczki kropimy sosem sojowym ,zostawiamy ok 10 min .smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron . Następnie skubiemy ją na kawałki .Grzybki mun ok 1/2 paczki moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki .Marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki .
W woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy wkładamy wyciśnięty czosnek potem marchewkę pokrojoną i grzybki mun.Następnie pokrojoną paprykę ,pędy bambusa pokrojone w paseczki i odcedzoną kukurydzę .dodajemy ugotowany w lekko osolonej wodzie ryż .Mieszamy .Doprawiamy sosem sojowym . dodajemy pokrojoną w paseczki cukinie .Doprawiamy pieprzem .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Na koniec dodajemy szczypiorek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Fajne danie
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam kaczkę z grzybami mun zawsze ją zamawiam u Chińczyka:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wygląda bardzo apetycznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !