Sposób przygotowania

Jeżyny na wpół rozmrożone, posypać cukrem, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i zmiksować blenderem. Żelatynę dokładnie rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i zmiksować z masą jeżynową. Przełożyć do salaterek lub pucharków. Wstawić do lodówki do skrzepnięcia. Masa nie będzie twarda. Bitą śmietanę ubić z zimnym mlekiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nałożyć na mus jeżynowy, ale całkiem go nie zakrywać. Udekorować żelkowymi malinkami i jeżynkami lub świeżymi, jeśli jesteśmy w ich posiadaniu. Córka, która nie lubi jeżyn zjadła swoją porcję i prosiła o dokładkę. Później jej powiedziałam, co zawierał deser. Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już niedługo będą świeże! uwielbiam jeżyny :-)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ja też:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Już mam na działce.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    smakowite:))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    prosto i smacznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Moja córka uwielbia jezyny i juz nie moze doczekac sie lata, kiedy razem z ulubiona kuzynka pojada rowerkami na jezynki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !