Sposób przygotowania

1. Drożdże wkruszyć do ciepłego mleka, rozmieszać z łyżeczką cukru i mąki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

2. Masło utrzeć z cukrem dodając, 2 całe jaja, 3 dodatkowe żółtka i twaróg. Masę połączyć z przesianą mąką, olejkiem cytrynowym, solą i rozczynem z drożdży. Wymieszać, wyrobić jednolite i gładkie ciasto.

3. Oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia.

4. Z ciasta formować małe kuleczki i układać na stolnicy czekając aż wyrosną.

5. Smażyć partiami na rozgrzanym oleju. Usmażone pączusie odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Lubię pączki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne pączusie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !