Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do foliowego woreczka. Rozbijamy je niebyt mocno tłuczkiem. Jajko mieszamy z przyprawami. Wysypujemy na talerzyki mąkę i bułkę tartą. Mięso panierujemy najpierw w mące, później w jajku, na końcu w bułce tartej. Smażymy \"schabowe\" na średnio rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż się ładnie zrumieni. Kotlety dobrze jest odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku czy czystej ściereczce. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubiona surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    szybko i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    klasyka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wolę takie niż schabowe- pyycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !