Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa buraczkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 litra
buraki 3-4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana
ocet winny kilka kropel
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa buraczkowa

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. wrzucamy do wywaru mięsnego. Zagotowujemy. Dorzucamy również przyprawy: ziele angielskie, pieprz, listek laurowy. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy starte wcześniej na dużych oczkach tarki buraczki. Dodajemy też ocet winny lub cytrynę - nie tylko dla smaku, lecz również dla koloru. Zupa ma być mniej kwaśna niż klasyczny barszcz. Zagotowujemy zupę raz jeszcze. Śmietanę lekko solimy, dodajemy też do niej odrobinę zupy (aby się nie zważyła). Dodajemy śmietanę do zupy. mieszamy. Już nie zagotowujemy. Taka zupa moim zdaniem najlepiej smakuje na drugi dzień, ale możemy ją jeść i tuż po ugotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 11.10.2011 08:55
musi być pyszna
IKrakowianka 03.10.2011 08:16
bardzo smaczna
patusia 02.10.2011 23:54
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak