Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą lub ewentualnie masłem. Przyrządzamy marynatę do kurczaka : mieszamy wszystkie przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir z odrobiną oleju. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni na około 50 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć naczynie żaroodporne, by mięsko się ładnie przyrumieniło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł z tym imbirem-na pewno wypróbuję przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !