Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 sztuk
olej
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
imbir starty
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z imbirem

Mięso myjemy, osuszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą lub ewentualnie masłem. Przyrządzamy marynatę do kurczaka : mieszamy wszystkie przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir z odrobiną oleju. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni na około 50 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć naczynie żaroodporne, by mięsko się ładnie przyrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2011 11:34
fajny pomysł z tym imbirem-na pewno wypróbuję przepis
Ania67 07.10.2011 10:03
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak