Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, kroimy w kostkę, Dodajemy pokrojone w małe kawałki śliwki, całą żurawinę i wiśnie z kompotu (bez pestek) oraz połowę kompotu i kilka łyżek oliwy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Słonecznik prażymy na gorącej patelnii, dodajemy do pozostałych składników tuż przed podaniem, dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajne zestawienie składników - ciekawe jaki smak jest przewodni
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, przewodzi smak buraczka i wiśni :) Miałam piękne zdjęcie zrobione, ale niestety komputer .... mi trafił i wszystkie zdjęcia, których nie zapisałam na dysku przenośnym poleciały w kosmos :(, ale jak znowu ją zrobię, to zdjęcie zamieszczę, bo fajnie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko tak robić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !