Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 50 g
sól
pieprz
bułkicztery
masło 50 g
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki na ciepło

Na początek z bułek wycinamy „czapeczki” ze środkowej części bułki wydrążamy miąższ. Następnie ścieramy ser na tarce, na grubych oczkach. Środek bułki smarujemy cienką warstwą masła do każdej bułki wbijamy po jednym jajku. Posypujemy solą, pieprzem i serem. Wierzch posypujemy papryką wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (170-200C). Gdy zaobserwujemy ze ser się roztopił oznacza to że bułeczki możemy już wyjąć z piekarnika. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak