Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort orzechowy III

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 240 g
mąka 90 g
cukier puder 200 g
jaja 8 szt
sok z cytryny 1 szt
masło 40 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
kakao 10 g
masło 300 g
kawa 100 (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: tort orzechowy III

żółtka oddziel od białek, utrzyj z cukrem pudrem,dodaj sok z cytryny oraz orzechy włoskie, mąkę oraz painę ubitą z białek,dokładnie wymieszaj,przełóż do tortownicy (natłuść ją masłem obsyp bułką tartą), piecz 50 minut w temp 180 stopni, wystudzony biszkpot przekrój na pół, przygotuj masę, miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem dodaj kawę z kakao wymieszaj,schłódź w lodówce, masę przełóż na obie częsci biszkoptu,posmaruj wierzch dekoruj orzechami włoskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.03.2017 17:26
Rozumiem, ze tort oczywiście wykonany własnoręcznie ;)))))
Reda 23.10.2011 21:23
BOMBA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak