Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne flaczki w rosole

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
margaryna 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne flaczki w rosole

Pokroić warzywa. Wrzucić do wody. Do tego włożyć poćwiartowanego kurczaka. Kurczaka ugotować na miękko. Po tym jak się ugotuje wyciągnąć go z rosołu, obrać z kości i skóry, drobno pokroić i wrzucić do rosołu (mięso). Przyprawić solą, pieprzem, kucharkiem i koncentratem pomidorowym. Z margaryny i 3 łyżek mąki na patelni zrobić zasmażkę: margarynę roztopić i wrzucić mąkę. Mieszać. Wlać tę zasmażkę do rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.08.2012 22:40
a ja lubię każde flaczki, z ziołami i bez.
iknkirke 29.03.2012 10:32
fajne
owocówka 21.11.2011 07:38
bardzo smaczne
Juleczka20 29.10.2011 09:27
ja też lubię flaczki bez żadnych ziół:) a te które sie czepiają (Heńka i pyza) innych to chyba jakieś stare panny bo krytykują każdego!
owocówka 11.10.2011 15:35
Kasiu, Pyza i Henryka skrytykowały bo nie były by sobą gdyby nic nie napisały, ja też nie dodaję ziół (żadnych, bo ich nie lubię) do flaczków, i mi bardzo smakuje, a one (krytykantki) musiały się odezwać, a ten komentarz henryki o haftowaniu to już naprawdę, świadczy o niej strasznie źle! Tak piszą tylko podli i chamscy ludzie!
Kate131 06.10.2011 08:41
nie widze nic złego w tym przepisie, może to nie flaczki typowe, ale apetyczne
gosia47-47 04.10.2011 08:18
a ja ci proponuję żebyś się zatrudniła jako moderator u doradcy i usuwała takie przepisy, bo przecież złe. Jak ci coś nie pasuje babo to ci pisałam zgłoś nadużycie i doradca sprawdzi! Nie widzę przeszkód!
Henryka2 03.10.2011 22:06
gosia47-47 najlepiej żebyś w ogóle zaczęła haftować, a przestała gotować.
Henryka2 03.10.2011 22:06
gosia47-47 najlepiej żebyś w ogóle zaczęła haftować, a przestała gotować.
gosia47-47 03.10.2011 15:56
przecież nie muszę używać ziół! nie wszyscy muszą używać
SmacznaPyza 03.10.2011 14:06
i żadnych ziół?! dla mnie to po prostu zupa z kurczakiem i z flaczkami nic wspólnego nie ma.....
1j1o1l1a1 03.10.2011 12:49
i...zawsze w rosole :))
Beatris 03.10.2011 10:24
Pyszna potrawa. Prosta i smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak