Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada na cieście porzeczkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
dżem wiśniowy 1 słoik
galaretka wiśniowa 2 szt.
jogurt naturalny 500 ml
porzeczki 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada na cieście porzeczkowym

Biszkopt upiec wg własnego przepisu. Podzielić na 2 części ( jedna cieńsza ). Na cieńszą warstwę rozsmarowujemy dżem. Zawijamy roladę. Wkładamy do lodówki.

Drugą część spodu wkładamy do blaszki. Nasączamy.

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu. Gdy ostygnie 0,5 litra odlewamy na później ( będzie nam potrzebna na wierzch ciasta ), pozostałą galaretkę miksujemy z jogurtem. Dodajemy porzeczki, mieszamy.

Roladę kroimy na 1 cm plastry, układamy na biszkopcie. Zalewamy galaretką z jogurtem.
Gdy odlana wcześniej galaretka zacznie nam tężeć, polewamy cienką warstwę na całość ciasta. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 07.08.2012 19:12
pięknie wygląda
mariel78 13.05.2012 17:46
pycha
Wiesława1 04.04.2012 18:56
super
Ania67 14.03.2012 20:36
rewelacja
Ania67 14.03.2012 20:36
rewelacja
Juleczka20 12.03.2012 20:14
wspaniałe:)
1j1o1l1a1 03.10.2011 12:50
bardzo efektowne
iziona 03.10.2011 08:20
Bardzo pomysłowa i pewnie smaczna
ewasylwia 03.10.2011 07:31
pomysłowe
Ewa6274879 02.10.2011 23:21
świetny przepis :)
mikrusiak 02.10.2011 21:46
fajne:)
Dorota59 02.10.2011 20:36
rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak