Sposób przygotowania

Biszkopt upiec wg własnego przepisu. Podzielić na 2 części ( jedna cieńsza ). Na cieńszą warstwę rozsmarowujemy dżem. Zawijamy roladę. Wkładamy do lodówki.

Drugą część spodu wkładamy do blaszki. Nasączamy.

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu. Gdy ostygnie 0,5 litra odlewamy na później ( będzie nam potrzebna na wierzch ciasta ), pozostałą galaretkę miksujemy z jogurtem. Dodajemy porzeczki, mieszamy.

Roladę kroimy na 1 cm plastry, układamy na biszkopcie. Zalewamy galaretką z jogurtem.
Gdy odlana wcześniej galaretka zacznie nam tężeć, polewamy cienką warstwę na całość ciasta. Schładzamy w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacyjna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo pomysłowa i pewnie smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo efektowne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wspaniałe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !