Sposób przygotowania

1. Z mąki, cukru, margaryny, jajek, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.

2. Podzielić je na dwie równe części, jedną włożyć w blaszkę - uprzednio wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą.

3. Ugotować dwa budynie śmietankowe w 0,8L mleka.

4. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z odrobiną cynamonu.

5.Jabłka wyłożyć na ciasto i zalać budyniem. Przykryć drugą częścią ciasta.

6. Piec w temp ok 185stopni ok 45-55minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    wersji z budyniem jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne smaki ..
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mam bardzo podobny przepis,pyszny jabłecznik
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super jabłecznik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    raj dla podniebienia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !