Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa inaczej wg Heni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 duzy pęczek
skrzydełka z kurczaka 2 szt
masło extra 1 kopiasta łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana słodka 220 g
cukier, sól, pieprz mielony do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa inaczej wg Heni

W 1,5 litra wody ugotować skrzydełka z warzywami (mogą być w całości,odrzuca się je po ugotowaniu).Koperek umyć i osuszyć.Rozgrzać, ale nie przypalić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojony koperek.Zasypać mąką i kilka minut smażyć.Zalać ugotowanym wcześniej rosołem, wlać śmietankę i zagotować.Doprawić wg smaku i podawać z lanymi kluseczkami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:18
Dobra zupa.
aleksa123 09.03.2012 18:30
fajny pomysł
ronald88 24.10.2011 14:16
super
ziutula
ziutula 06.10.2011 11:56
taki przypieczony koperek więcej smaku oddaje....fajny pomysł...
LuKaSz4761 04.10.2011 06:51
super przepis na pewno spróbuje
evita0007 02.10.2011 22:19
Takiej koperkowej jeszcze nie próbowałam,bardzo ciekawy przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak