Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa galaretka ze świeżą miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok jabłkowy 1 litr
sok z cytryny 3 łyżki
cynamon 1 laska
cukier żelujący 1 kg
świeża mięta 3 łyżki
barwnik spożywczy kilka zielony
Goździki całe Prymat 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa galaretka ze świeżą miętą

Sok jabłkowy wlewamy do garnka. Dodajemy do niego sok z cytryny, goździki i cynamon. Zagotowujemy. Stopniowo dodajemy do naszej mieszaniny cukier żelujący - nie przestając mieszać. Po około trzech minutach musimy wyjąć z płynu goździki i cynamon, zaś dodajemy barwnik oraz posiekaną miętę. Delikatnie mieszamy i przekładamy gorące do słoików. Możemy włożyć też cały listek miętowy - do dekoracji. Szczelnie zamykamy słoiki. Taka galaretka jest fantastycznym dodatkiem do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czeresnie 06.11.2011 14:31
w sam raz na jesienną porę:)
Ania67 12.10.2011 14:10
uwielbiam takie połaczenie
Ania67 12.10.2011 14:10
uwielbiam takie połaczenie
IKrakowianka 04.10.2011 09:50
wow! super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak