Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone plastry karkówki

4.0
(25)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka kilka plastrów
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
czosnek 3 ząbki
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone plastry karkówki

Karkówkę najlepiej jest przygotować kilka godzin przed pieczeniem. Ja zwykle przygotowuję ją wieczorem , a piekę następnego dnia, by miała czas dobrze \"przejść\" przyprawami. Plastry karkówki nacieramy przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na - w zależności od tego, ile mamy czasu - parę godzin lub noc. Po wyjęciu z lodówki nacieramy mięso jeszcze odrobiną oleju i ziół. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 200 stopni około półtorej godziny. Pyszna jest taka karkówka z pieczonymi ziemniakami i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.12.2011 11:51
lubię takie mięsko
kate.500 20.10.2011 10:35
apetyczne
Renia1 05.10.2011 18:12
mhhm piekne mięsiwo ;)
IKrakowianka 03.10.2011 07:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak