Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, odłożyć tyle sztuk, na ile osób przyrządzamy deser. Ja zrobiłam dla 5 osób. Pozostałe truskawki zmiksować z połową jogurtu naturalnego i 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wymieszać z musem truskawkowym. Wlać do salaterek czy pucharków i wstawić na ok. 20 minut do lodówki. W tym czasie banany obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wsypać 2 łyżki cukru i zmiksować. Wyjąć nasze desery z lodówki i łyżką nakładać na środek musu truskawkowego bananowy. Mus będzie się lekko wtapiał w truskawkowy. Położyć na wierzchu całą truskawkę i posypać słodkim kakao. Można podawać od razu lub jeszcze schłodzić.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne deserki robisz, lekkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    znakomite
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    lekkie i smaczne:) Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Deser marzenie o tej porze roku:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !