Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto na babeczki: masło i margarynę siekamy nożem, dodajemy mąkę i cukier. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Gdy będzie jednolite formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka, którymi wyklejamy foremki. podpiekamy 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Przygotowujemy masę serową:dobrze zmielony ser ucieramy z trzema żółtkami i miękką margaryną. Dodajemy szklankę cukru pudru, mąkę ziemniaczaną a na koniec ubitą pianę z trzech białek. Wszystko dokładnie łączymy. Masą serową przekładamy do szprycy, wypełniamy podpieczone babeczki, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25-30 min w 180 stopniach C. Po wystudzeniu możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetycznie sie prezentują
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    piękne i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !