Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalczyk domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
mięso mielone z łopatki 200 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: smalczyk domowy

Słoninę kroimy w drobną kostkę wrzucamy na patelnię kiedy zacznie się topić dodajemy mielone mięso i mieszamy aby nie porobiły się grudy z mięsa, kiedy słonina się wysmaży wrzucamy pokrojoną cebulę i roztarty z solą czosnek, doprawiamy majerankiem i pieprzem. Przelewamy do naczynia najlepiej glinianego, podajemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 12.08.2012 19:05
domowy najlepszy!!!
Norgiusz 28.07.2012 18:20
mniam mniam
adelajda 14.07.2012 19:00
ekstra !!!
teresa18 26.02.2012 09:36
fantastyczny
Iwona51
Iwona51 14.02.2012 19:50
smaczny
ewaa 21.11.2011 20:52
super
Margo1 23.10.2011 13:01
też robiłam
Wafelek2601 05.10.2011 10:26
smaczny
Motorek 05.10.2011 09:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak