Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kurkami i kabanosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 15 dag
kabanos 1 szt
cebula 1 mała
pomidor 1 średni
masło klarowane 1 łyżka
jajko 5 szt
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kurkami i kabanosem

Na roztopionym maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i kabanosa w plasterkach. Dodajemy oczyszczone i dokładnie wypłukane kurki oraz obranego ze skóry i pokrojonego w średnią kostkę pomidora. Dusimy na wolnym ogniu, aż pomidor puści sok, a kurki będą miękkie. Wbijamy jajka, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajecznicę posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.01.2012 11:22
Dobra.
Wacław 22.11.2011 18:37
przepyszne i niezwykle ślicznie podane :B)
Ania67 12.10.2011 14:08
Widzę, że mamy podobne gusta kulinarne:)
Ania67 12.10.2011 14:08
Widzę, że mamy podobne gusta kulinarne:)
pacpaw 02.10.2011 22:03
lubię jajecznice -często na śniadania robię
ewasylwia 02.10.2011 15:38
raz dwa trzy i gotowe, lubię z kurkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak