Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Woreczki schabowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
pieczarki 250 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Woreczki schabowe z pieczarkami

Mięso opłukać, osuszyć, rozbić na cienkie w miarę okrągłe płaty, przykryć i odstawić na 15 min. Pieczarki opłukać, osuszyć i poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na połowie masła, dodać paprykę, dusić , aż zmięknie. Pieczarki podsmażyć na reszcie masła, połączyć z papryką i cebulą. Wymieszać ze śmietaną i przyprawić do smaku. Farsz nakładać na środek płatów mięsnych, posypać serem, uformować woreczek, związać nicią. Ułożyć mięso na natłuszczonej blasze, na każdym woreczku położyć kawałek masła. Piec 45 min w temp 180 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 16.09.2013 15:35
fajny pomysł
[email protected] 28.01.2013 11:43
wow może byc dobre
przejs 05.10.2011 11:29
Zapowiada się smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak