Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonej papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
sól
sok z cytryny 1 łyżeczka
czosnek 1/2 ząbka
majonez 1 łyżka
twarożek 4 (śmietankowy)
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonej papryki

Paprykę i cebulę pokroić, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec w nim paprykę wraz z cebulą przez około 10min. *Jeśli mamy możliwość możemy warzywa ugrillować.

Po ostudzeniu zmieszać warzywa z twarożkiem, majonezem, wyciśniętym czosnkiem, chilli, solą i łyżką oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak