Sposób przygotowania

Ciasto:

Mąkę wsypujemy do dużej miski wraz z solą. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i dodajemy do mąki. Wlewamy olej i uganiatamy ciasto. Odstawiamy na 30min.

Sos:

Mieszamy przecier z odrobiną wody i oleju, dodajemy oregano, czosnek, sól i pieprz.

***

Plastry boczku smażymy na złocisty kolor a następnie kładziemy na papierowy ręcznik aby odsączyć je z tłuszczu. Kiełbasę podsmażamy chwilkę z krążkami cebuli.

Ciasto na pizzę układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i polanej odrobiną oleju.

Na ciasto nakładamy sos, a następnie paprykę, kiełbasę, bekon, cebulę, ser.

Pieczemy około 15-20min w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 250 stopni.

Na koniec posypujemy oregano.

Smacznego !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacyjna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !