Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

ciasto: Mąke przesiewamy, dodajmy do niej dwie łyżeczki soli, 6 łyżek oleju. Następnie zalewamy 2 szklankami wrzątku. Odstawiamy na jakieś 15 minut. Gdy woda nam ostygnie i powstanei powłoczka zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest na twarde dolewamy letniej wody, a gdy za rzadkie dosypujemy mąki. Ciasto musi być elastyczne. Ciasto dzielimy na kawałki, wałkujemy.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierogi dla mojego męża, ja wolę mięsne....a jaki sprzęcik fajny do sklejania....gdzie kupiony>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    ta pierogownica jest genialna, a pierogi z serem po prostu uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    te na zdjęciu to chyba odsmażane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !