Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ ZAPIEKANY Z PIANĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mleko 1 litr
margaryna 2 łyżki
sól - do smaku
cukier 4 łyżki
białko 4 sztuki
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ ZAPIEKANY Z PIANĄ

Ryż sparzyć wrzątkiem, odsączyć i zalać mlekiem.
Dodać tłuszcz, cukier i sól.
Całość zagotować na bardzo małym ogniu.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy.
Pianę rozsmarować po ryżu, wstawić do piekarnika na kilka minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 30.10.2011 19:01
ryż w tej wersji muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak