Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak alla gyros

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 10 szt
przyprawa gyros 1 szt
sól 1 łyżeczka
olej 2 bazyliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak alla gyros

Umyte i osuszone podudzia włożyć do foliowego woreczka.
Wsypać przyprawe do gyrosa, sól i wlać olej.
Zawiązać woreczek i chwilę masować mięso aby przyprawa dokładnie pokryła każdy kawałek kurczaka.
Tak zamarynowane podudzia włożyć do lodówki na około 2 godziny.
Następnie wyłożyć je na blachę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 25.02.2012 21:04
olej bazyliowy ? nigdy nie używałam
jolanta19 01.11.2011 11:29
super
Misiek1 03.10.2011 11:39
Super propozycja!
cukiereczek 03.10.2011 11:30
wspaniałe
anulka69 03.10.2011 11:05
uwielbiam gyrosa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak