Sposób przygotowania

Śliwki wydryluj, zalej sokiem wiśniowym, dodaj łyżkę cukru, gotuj 3 min. Połowę owoców wyjmij, resztę gotuj jeszcze 3 min. Zestaw z ognia, wsyp galaretkę wiśniową. Zmiksuj, ostudź.
Do formy keksowej z folią spożywczą wlej galaretkę, rozłóż w niej pozostałe śliwki. Schłódź. Śmietanę ubij na sztywno z łyżką cukru i cukrem waniliowym, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody. Na galaretce śliwkowej ułóż warstwę herbatników, zalej śmietaną, przykryj herbatnikami.
Rozgotuj obrane jabłka w 1/2 szklanki wody z sokiem z cytryny i resztą cukru. Zmiksuj z galaretką cytrynową. Ostudź, wylej na herbatniki. Włóż do lodówki na noc. Wyjmij, obracając formę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !