Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę roztopić i ostudzić.
Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
W trakcie ubijania wlewać cienkim strumieniem margarynę.
Gdy jajka dokładnie się połączą z margaryną, na średnich obrotach dalej ucierać i dodawać po łyżce mąki.
Po dodaniu mąki wsypać borówkę i delikatnie wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać do ciasta i bardzo delikatnie połączyć z ciastem.
Gotowe ciasto wyłożyć do formy ( ja użyłam silikonowej ).
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50 minut.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    oj zjadłabym dziś
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ja też bym zjadła kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności z borówkami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam. lubię wszystko co jest z borówkami:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    oj nie ma to jak jagody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !